EIX VERD DEL CARRER GIRONA

Les obres del carrer Girona de Barcelona, entre l’avinguda Diagonal i el carrer Aragó, han estat finalitzades. Aquesta transformació ha format part del projecte “Superilla”, el qual prioritza les zones d’estança i més verdes, permetent desplaçar-se i passejar amb comoditat, confort i seguretat, a més de reduir la contaminació ambiental i acústica.

Soterrades per l’asfalt, s’han trobat velles llambordes granítiques de la ciutat que s’han volgut reutilitzar, tallant-les perquè quedin llises i tractant-les perquè no rellisquin. També s’ha renovat el clavegueram, l’enllumenat i la fibra òptica municipal, així com la plantació de nous arbres i la preservació dels anteriors.

Cal destacar la troballa d’una antiga masia del segle XV o XVI, en la qual es van trobar restes de porcellana xinesa, en el que avui en dia es coneix com l’Eixample.