Gruas assumeix el manteniment del Eix Transversal C-25

GRUAS es farà càrrec d’un projecte estratègic per a la mobilitat i el desenvolupament econòmic a Catalunya: la conservació de l’autovia C-25, també coneguda com l’Eix Transversal (C-25). La UTE EIX TRANSVERSAL CAT, liderada per GRUAS, IMESAPI, ETRA BONAL i AMSA, ha estat seleccionada pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya per encarregar-se del manteniment d’aquesta carretera que abasta 153 quilòmetres i connecta 35 municipis.

Aquest acord s’estendrà durant quatre anys, garantint la continuïtat i la qualitat en la cura de la C-25. És rellevant destacar que l’Eix Transversal experimenta un trànsit diari de fins a 22.000 vehicles, amb un 32% d’aquests sent vehicles pesats.

Una infraestructura desafiadora

La infraestructura presenta una complexitat considerable i planteja un desafiament significatiu. La C-25 cobreix un total de 430 quilòmetres, incloent les dues calçades de l’autovia, branques de connexió, enllaços i un tram addicional. A més, compta amb 50 viaductes i 15 túnels, amb 5,5 quilòmetres de túnels que superen els 500 metres de longitud, tots gestionats des del centre de control de Gurb.

Dins del marc del contracte de manteniment, es duran a terme diverses tasques per garantir condicions òptimes d’ús i seguretat pels usuaris de la via. Aquestes operacions inclouen el manteniment de túnels i les seves instal·lacions associades, pavimentació de carreteres, sistemes de drenatge, tractament vegetal, neteja, conservació de vessants, senyalització i barreres de seguretat. A més, es realitzaran operacions en ponts, viaductes i altres estructures clau.

El projecte també implica operacions al centre de control de Gurb, com la vigilància i assistència a la via, així com la monitorització de l’estat de la infraestructura i la resposta a situacions d’urgència.

En resum, mitjançant la seva participació en aquest contracte, l’empresa contribuirà de manera significativa a la conservació, manteniment i desenvolupament d’una de les principals infraestructures viàries de Catalunya. Com és habitual, GRUPO GRUAS aportarà solucions tecnològiques innovadores amb l’objectiu de millorar la mobilitat de manera eficient.